Mina drömyrken

Oookej.
Trots att jag har ett jätte, jätte, jätteroligt jobb som jag trivs med kan det absolut hända att jag sneglar på andra yrkeskategorier och får allvarliga omsadlingstankar. Det här med gräsets grönska, rastlös själ med mera med mera. 

Här kommer en lista på mina drömyrken:

1. Frilandsfotograf avdelning: resor
Eh FATTA vad härligt att resa jorden runt och ha kameran som resesällis. Galet najs vill jag tro. 

Krav: Själv få välja destination
Biljettyp: Familjebiljett
Förmåner: Gratis resa och logi (minst 4 plus), livstidsförbrukning av SPF och lediga, kakifärgade arbetskläder i mjuk bomull och svalt linne. 
Löneanspråk: 45.000 kr efter skatt 

 
2. Författare
Detta är nog drömmarnas dröm ändå. Ser mitt författarliv framför mig enligt följande:
Bor i stort hus med sjöutsikt PLUS lägenhet i storstad som mina best-sellers betalat. Miljöombyten och intryck är viktiga för inspirationen. Varje morgon går jag genom mina soldränkta rum i morgonrock med en kopp kaffe i handen och skriver förstrött på min 15:e roman. Sen uttalar jag mig i media då och då om diverse samhällspolitiska frågor och får medaljer och fina utmärkelser. Nobellpriset absolut. Äter samtliga middagar på lokal och har minst 25 flaskor årgongsbubbel i kylen. 

Lite som Jan Guilou, möjligtvis utan den uppblåsta attityden. 

 
3. Psykolog
Om jag skulle pugga igen i livet skulle det lätt vara till psykolog. Det verkar galet (hehe) spännande. Jag skulle antagligen älska att plugga beteendevetenskap, gruppsykologi, etik mm så pass bestatt jag är av folks tankar och resonemang menar jag.

Vad jag istället sålde min arma själ till CSN för?

Stidier i konstvetenskap, mediaproduktion, foto, kroki, kreativt skrivande, affärsplanering, ledarskap, organistaion, psykologi (jepp - men bara 7,5hp), retorik och filosofi = stadig och oflummig grund att stå på! Not.

 
4. DJ
Anledning: Älskar musik som får mig att dansa och känna mig cool.
Problem: Kan inte spela ett endaste instrument själv.
Lösning: Jobba med att LYSSNA på musik. Klart!
 

Sååå.
 
Är det nån som sitter inne på ett bokkontrakt med tre milllar i förskott, en välbetalt frilandstjänst på ett creddigt resemagasin, vet med er att Avicci behöver en partner alternativt har fått nys om en riktigt bra intensivkurs till psykolog får ni gärna hojta till. Jag finns här så länge :))))))


 
#1 - Johanna

Hej! Jag följde din förra blogg och hittade igen dig på instagram häromveckan då jag funderade över vart du tog vägen, och efter ett par dagar såg jag att du hade börjat blogga igen, vad kul! :) Om jag minns rätt så hade ni ganska precis köpt huset och börjat fixa som smått, kan man möjligtvis få en liten uppdatering på huset? Kram :)

Svar: Hej Johanna! Vad KUL att du hittat mig igen :) Absolut, en liten hustur kan jag säkert fixa :) Så länge: Välkommen hit!
Matilda Magnisson

Hej och välkommen! Jag heter Matilda Magnisson och jobbar som fotograf, copywriter och illustratör. Jag driver även en kommunikationsbyrå med fokus på digital kommunikation och sociala medier och har gedigen och dokumenterad erfarenhet av mitt arbete.

Kontakta mig på: matilda.like@outlook.com