2017 - The Year of the Face

När nyårsklockorna slog 00.00 och 2017 förlöstes ur skitåret 2016 klingade jag högtidligt i mitt glas och utbrast:
- Lystring kamrater! I år är mitt nyårslöfte att investera tid i mig själv!

Eller nej.
Nu ljuger jag, för så dramaturgiskt korrek var det inte. Verkligen inte.
Det var mycket mer så att jag kl. 05.48 samma kväll stod i badrummet och sminkade av mig min nyårsmake då det plöstigt slog mig: I år ska ansiktet få sitt.

Det är på tiden.
Snart 29 fyllda och INTE EN SEKUND extra har jag lagt vid denna nuna under min livstid.

Tvättat med tvål + vatten i bästa fall. Struntat i ordentlig SPF, inte pallat att återfukta och aldrig sett en asiktsmask närmare än på 2 meters håll. Och otaliga är de nätter jag stupat i säng med tanken:
- Ooooorka!!! Jag tvättar fejset imorgon...

Jag har dessutom haft sån tur att jag aldrig har haft dålig hy, löjligt begränsat med finnar och sett allmänt slät och rosig ut utan minsta ansträngning från min sida.

Men nu KÄNDE jag i varenda por i ansiktet (som blivit betydigt fler med åldern...?) att nu var en förändring till stånd. Nu lilla ansikte ska du bli ordentligt omhändertaget.
 
- Du ska bli mitt skötebarn, viskade jag ömt och strök min egen kind.
Obehagligt, eller hur?Och så blev det. Jag har köpt ordetliga produkter, jag är noga med SPF, jag tvättar, masserar, lägger masker, använder serum, exfolierar och återfuktar. Det mesta gör jag morgon OCH kväll sedan första januari = fem månader nu = en livstid för mig. Jag har ärligt talat aldrig hållt i en förädring så länge. Alla försök till organiserade garderober, outnyttjade gymkort och tomt gapade veckomatsedlar kan intyga det.
 
Men vet ni? Det här är fortfarande fantastiskt! Jag tycker det är både rogivande och härligt att ta hand om ansiktet. Lilla fejs, du förtjänar bara det bästa.

Jag har dessutom gjort det alla nu leande personer hade gjort i mitt läge. Startat ett inastagramkonto på temat såklart. @sminkfink heter det och där NÖRDAR jag med smink och hudvård så det står härliga till. Spana in vettja!

 

Herrå!
#1 - Anonym

Jag älskar ditt insta konto!! Suger i mig alla tips du ger! Har också blivit mer intresserad av hudvård och smink det senaste även om jag håller mig i comfortzone just nu men önskar att jag vågade hålla på mer med ögonskuggor även en tråkig vardag..
men älskar att du börjat blogga igen och vill se massor av smink och hudvårdstips!

Svar: Ååh vad GLAD jag blir! Tack <3
Matilda Magnisson

Hej och välkommen! Jag heter Matilda Magnisson och jobbar som fotograf, copywriter och illustratör. Jag driver även en kommunikationsbyrå med fokus på digital kommunikation och sociala medier och har gedigen och dokumenterad erfarenhet av mitt arbete.

Kontakta mig på: matilda.like@outlook.com