Mina drömyrken

Oookej.
Trots att jag har ett jätte, jätte, jätteroligt jobb som jag trivs med kan det absolut hända att jag sneglar på andra yrkeskategorier och får allvarliga omsadlingstankar. Det här med gräsets grönska, rastlös själ med mera med mera. 

Här kommer en lista på mina drömyrken:

1. Frilandsfotograf avdelning: resor
Eh FATTA vad härligt att resa jorden runt och ha kameran som resesällis. Galet najs vill jag tro. 

Krav: Själv få välja destination
Biljettyp: Familjebiljett
Förmåner: Gratis resa och logi (minst 4 plus), livstidsförbrukning av SPF och lediga, kakifärgade arbetskläder i mjuk bomull och svalt linne. 
Löneanspråk: 45.000 kr efter skatt 

 
2. Författare
Detta är nog drömmarnas dröm ändå. Ser mitt författarliv framför mig enligt följande:
Bor i stort hus med sjöutsikt PLUS lägenhet i storstad som mina best-sellers betalat. Miljöombyten och intryck är viktiga för inspirationen. Varje morgon går jag genom mina soldränkta rum i morgonrock med en kopp kaffe i handen och skriver förstrött på min 15:e roman. Sen uttalar jag mig i media då och då om diverse samhällspolitiska frågor och får medaljer och fina utmärkelser. Nobellpriset absolut. Äter samtliga middagar på lokal och har minst 25 flaskor årgongsbubbel i kylen. 

Lite som Jan Guilou, möjligtvis utan den uppblåsta attityden. 

 
3. Psykolog
Om jag skulle pugga igen i livet skulle det lätt vara till psykolog. Det verkar galet (hehe) spännande. Jag skulle antagligen älska att plugga beteendevetenskap, gruppsykologi, etik mm så pass bestatt jag är av folks tankar och resonemang menar jag.

Vad jag istället sålde min arma själ till CSN för?

Stidier i konstvetenskap, mediaproduktion, foto, kroki, kreativt skrivande, affärsplanering, ledarskap, organistaion, psykologi (jepp - men bara 7,5hp), retorik och filosofi = stadig och oflummig grund att stå på! Not.

 
4. DJ
Anledning: Älskar musik som får mig att dansa och känna mig cool.
Problem: Kan inte spela ett endaste instrument själv.
Lösning: Jobba med att LYSSNA på musik. Klart!
 

Sååå.
 
Är det nån som sitter inne på ett bokkontrakt med tre milllar i förskott, en välbetalt frilandstjänst på ett creddigt resemagasin, vet med er att Avicci behöver en partner alternativt har fått nys om en riktigt bra intensivkurs till psykolog får ni gärna hojta till. Jag finns här så länge :))))))


 

Den/det senaste...

 
...KÖPET Två stycken Fidget Spinners och två stycken flygbiljetter till Barcelona. Gissa vad som var till mig och en kompis och vad som var till barnen. 
 
...GOOGLINGEN Dior Patchouli Imperial. Har blivit BESATT av en doft jag måste ha. Men den kostar tydigen 445 US dollar enligt google. Fy fan vad pissigt. 
 
...BESVIKELSN Se ovan. 
 
...DRINKEN En flarra Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir. Mumsfilibabba.

 
...GAPSKRATTET Skrattar mest åt mems just nu. Här är några som rivit av ordentliga garv under veckan:

 
hehehehehehehe
 
...REPRISEN Jag har börjat se om Twin Peaks för att kunna se säsong tre utan att känna mig som ett ouppdaterat fån. Nått säger mig att det kommer att behövas. 
 
...SKICKADE SMSET "DU VABBAR IMORGON BITCH!" 
 
...FÖLJDA INSTAKONTOT @sdahlstrom pga cool, smart och kroppspeppig!

 
 
...KOLLADE YOUTUBEKLIPPET Det här enligt min historik. Jag bara ANTAR att det är nått av barnen som kollat. Annars måste jag serr ta ett snack med Jocke när han kommer hem... 
...INKOMNA MAILET
Ja! Welcome!  Från P4 Skarabrorg där jag sitter med i en familjepanel och diskuterar familjerelaterade frågor varje månad. Imorgon är det dags igen. 

...BILDEN I TELEFONEN Denna som jag tog i förmiddags när Ian lekte på sitt rum och jag kännde att en effektiv vabdag slash hemma-arbets-dag var på G. Så blev det INTE om vi säger så. Vad är det med barn och vab? Varför blir de alltid som piggast sekunden efter man förkunnat för förskolan att "vi är hemma idag". Mycket märligt beteende.  

Lista: Mina TV-crushes

Jag kan knappast vara ensam om att kära ner mig i olika karaktärer jag ser på tv? Nä jag TÄNKTE väl det. Jag har en fallenhet för de lite knaskonstiga figurerna i en serie. ALDRIG att jag tittar extra åt eller ens tycker om en huvudkaraktär? De ofta är aldeles för störiga och snygga. Jag gillar karaktären i marginalen. Den märkliga grannen, mysiska då-och-då:aren, den misslyckade bifiguren eller den plågade inhopparen.

Här kommer en lista på några av mina crushes:

CRUSH NUMMER ETT: Kevin "Kev" Ball, Shameless

Yrke:

Bartender

Syrkor:

Snäll, godhjärtad, rolig och CHARMIG. Och DÖR så snygg. 

Brister:

Ej smart. 

Då blev jag kär:

När han först dök upp i sin oknäppta mexicanskt mönstrade morgonrock.

Chanser att hooka upp:

Relativt goda. Han, V och Lana lever ju som ett "trouple" (ett par om tre) så det finns säkert rum för mig också. HOPPAS!

Minnesvärda repliker: 

"Hey don't get salty, sweetie"

"Circle doesen't start with an S? WHAT THE FUCK?"

CRUSH NUMMER TVÅ:

Tormund Giantsbane, Game of Thrones

Yrke:

Ledare av det fria folket (låter som en hippierörelse översatt?)

Syrkor:

His looks, så att säga. Han verkar även ganska snäll. Och lite rolig. 

Brister:

Namnet! Tormund Giantsbane? Alltså nej. Det och pälskläderna.

Då blev jag kär:

 Låt mig redogöra: Steg 1 när han skrattade åt Jon Snow-tönten när de mötts första gången. BONDADE dirr och steg 2. när han kollade på Brianne. DET är en blick man vill ha ändå <3

Chanser att hooka upp:

Sådär. Han är antagligen redan gift med nån vild och härlig kvinna på andra sidan muren OCH har känslor för Biranne of Tart (som skulle döda mig på ca 0,3 sek om det blev fight oss emellan). Dessutom ränner han ju runt och krigar för det mesta så vi skulle aldrig ses ändå. Jag är noll intresserad av att slåss. Och kyla när jag tänker efter. Vår kärlek är dömd att misslyckas

Minnesvärda repliker:

"I saw your pecker. What kind of a god would have a packer that small?"

"Plenty of little men tried to put their swords through my heart. And there's plenty of little skeletons buried in the woods."

CRUSH NUMMER TRE: 

Audery Horne, Twin Peaks

Yrke:

Studerande/Infiltratör/Aktivist

Syrkor:

Knyta körsbärsstjälkar med tungan, röka frörföriskt, smart och rolig.

Brister:

Plågad. 

Då blev jag kär:

När hon blev kär (?) i Dale Cooper. Vaför blir man alltid kär i folk som är kära i andra? DUMT. 

Chanser att hooka upp:

Mest av allt vill jag vara Auderys kompis och sitta i barer, lyssna på drömig musik och dricka drinkar till morgonen. Och viska om män och livet.

Minnesvärda repliker:

"Maybe he'll realies Im the woman of his dreams"

"Most boys are afraid"

CRUSH NUMMER FYRA: 

Nicole "Nicky" Nichols, Orange is the New Black

Yrke:

Kåkfarare

Syrkor:

Rolig, snäll , omtänksam, klok och allmänt chill och najs. 

Brister:

Herion. Suck. 

Då blev jag kär:

När hon tar hand om knäppot Morello så fint och fördomsfrill. När hon stöttar sina kamrater och pepper alla att orka st å ut. När hon säger saningen till vidret Piper och när hon tjafsar med Big Boo.

Chanser att hooka upp:

Mycket goda, OM jag hamnar i finkan, vilket jag gärna undviker. Hon jagar ju på rätt flitigt där inne menar jag. 

Minnesvärda repliker:

"That was an epic fuck up!"

"I'm a sexuall Steve Jobs"

Ja, som ni ser är det ju ett gäng med varierande kvalitéer - det är lite så jag jobbar känslomässigt. Diskutera gärna i smågrupper kring VEM jag bör satsa på om tillfälle ges. Svar lämnas i kommentarsfältet. 

Herrå!

PODDGALAN 2107 (min egen).

Vänner. Som den nutidsmänscha jag fött till är jag en flitig konsumör av podcasts. Älskar det! Stunderna då jag pluggar in min lille hörsnäcka och låter mig omfamnas av välbekanta röster som släppt ett nytt avsnitt äro heliga. Utan att skryta tror jag att jag gått igenom alla gengrer av podcast som uppfunnits (utom sportpodcasts då. Jag är väl inte galen heller). 

I linje med detta har min lista för vad jag anser vara mina favoriter varit i ständig förändring och kan absolut inte sägas vara konstant. Men här kommer den i formen den har just nu. Vänligen observera att den är listad utan inbördes ordning:

 
1. Under huden med Kakan Herrmannson
Älskar Kakan. Älskar hudvård. Älskar Elle. Älskar Kakans gäster. Älskar snacket. Älskar tydlien allt med en här podden. Varje fredag är en lyckans dag då Cookie & C/O släpper nytt.

Denna pod är dessutom min Balou som lärt mig allt jag kan inom hudvård.
40 minuter av guld helt enkelt. 

 
2. Snedtänkt med Kalle Lind (P1)
Ursäkta mig men HUR SKÖN är inte Kalle Lind? Megaskön är svaret ni söker. Jag har gillat denne skåning since back i in the Hej Domstol-times på 00-talet. Oj, vad det pirrade i mitt hjärta när Kalle pratade i radio då. Och så även nu. Älskar denna rackare!
Podden alltså.

Konceptet är följande: Kalle bjuder in gäst och tillsammans samtalar de om ett smalt ämne gästen är expert på. Alltså ämnen som är intressanta. RÅ RIKTIGT. 70-talsporr, dansk kultur, fula ord, kulturbråk, TV-historia, konceptkonst, narkotikapolitik, lyckliga slut och TV-shop för att nämna några.
 
100% bra och intressant och roligt rakt igenom. 

 
3. Stil i P1
Världens coolaste Sussane Ljung roddar Stil i P1 där vaje program är en djupdykning (så skulle jag skrivit om jag var journalist) i mode och livsstil. Exempelvis kan ett program se ut som följer:

Ämne: Prinsessan Diana

Huvudfokus: Prinsessan Dianas liv och hur hon påverkade modet under 80- och 90-tal.

Inslag:
1. Ögonbrynsmode genom historen.
2. Renvenge-dress-fenomenet
3. Skillsmässor och vad de gör för din stil.

Ni hör ju - DRÖMUPPLÄGG. Detta är en skatt för dig med det något bespottade intresset Moooode.  

 
 
4. P3 Historia
SÅN historienörd man är ändå. När jag gick i högstadiet och gymnasiet var mitt favoritämne historia. Men det var jag alldeles för töntig för att erkänna så jag svarade låssas-ballt: "Äh inget. Rast kanske...?" på den frågan om den ställdes då. Men sannigen är att jag läste historiaböckerna från pärm till pärm. PLÖJDE olika historiska biografier och hade kunnat svara på 100.000krs-frågan om Julius Ceasar eller den industriella revolutionen om jag blivt väckt mitt i natten av Bengt Magnusson. Vilket jag aldrig blev. Synd. 

Anyhow. P3 Historia är ganska ny och än finns det bara fyra avsnitt. Men vilka ansnitt sen! Rasputin, Marie Antoinette, Bonnie & Clyde och Kleopatra. Guldkarraktärer rakt igenom. 

Nämnde jag att det är ofatnligt grymma Cecilia Duringer som programleder? Nej. Men då gör jag väl det nu då.
Cecilia - du är baws.

(BONUSTIPS: Genushistorepodden! Kul med historia ur ett genusperspektiv vilket inte hör till vanligheterna om vi säger så.Skulle önska lite mer berättardynamik mellan programledarna där, men annars KA to the NON).

 
5. Freakshow
Jag har en underlig hatkärlek till 1. nöjeslivet i Stockholm och 2. den allt smalare åsiktskorridoren. Och nått säger mig att jag inte är ensam om det. Vilken tur att jag har komikerna Messiah Hallberg och Jacob Öqvist att hålla i handen här. Alltså de är roliga och icke okej på ett sätt som tydligen tilltalar mig JÄTTEJÄTTEJÄTTEmycket. Antal gånger jag har frustskrattat och tänkt tanken "ojojoj inte ok" när jag lyssnat på denna: Eh. Tappat räkningen. 

Summerat: Rolig men ej helt PK. Lyssna på egen risk om du uppskattar det senare. 

 
6. Alex & Sigge
Goes without saying, denna jävel håller sig kvar på listan forever.
Och nej. Min Sigge-crush falnar aldrig. Åh Siggis <3

 

7. My Favorite Murders
Även jag har fastnat i true crime-träsket. Det började föga förvånande med Serial och sedan var allt en nedåtgående sprial tills jag landade i fläskigt produccerade och sjuka Sword and Scale. Hu.
Jag trodde hoppet var ute för mig.

MEN! Aloge came Karen and Georgia. Alltså, hur knäppt det än låter när man pratar om en pod som handlar om döden, är denna SÅ ROLIG! Varje avsnitt berättar de om ett eller flera favoritmord de studerat senase tiden ur ett terapeutisk syfte. Båda två är nämligen vansinnigt rädda för att bli mördade (rimligt) och KBT-ar sig själva genom att gräva ner sig i alla mord de kan hitta. Logiskt, eller hur. Roligt som fan iallafall. 

Bevingade ord ur podden: "Fuck politeness" med anledning av att många verkar falla offer för mördare pga att ingen vill vara otrevlig och säga nej tack jag vill inte gå in i den mörka skogen tillsamamns med dig och din blodiga yxa. Typ. 

 
Och de orden får helt enkelt avsluta PODDGALAN 2017. 
Tacohej hoppas ni fått nått gött poddtips av mej.

Ps! Har ni några favoritpoddar? Let me know i kommentarerna är ni gullon :)
 
 

2017 - The Year of the Face

När nyårsklockorna slog 00.00 och 2017 förlöstes ur skitåret 2016 klingade jag högtidligt i mitt glas och utbrast:
- Lystring kamrater! I år är mitt nyårslöfte att investera tid i mig själv!

Eller nej.
Nu ljuger jag, för så dramaturgiskt korrek var det inte. Verkligen inte.
Det var mycket mer så att jag kl. 05.48 samma kväll stod i badrummet och sminkade av mig min nyårsmake då det plöstigt slog mig: I år ska ansiktet få sitt.

Det är på tiden.
Snart 29 fyllda och INTE EN SEKUND extra har jag lagt vid denna nuna under min livstid.

Tvättat med tvål + vatten i bästa fall. Struntat i ordentlig SPF, inte pallat att återfukta och aldrig sett en asiktsmask närmare än på 2 meters håll. Och otaliga är de nätter jag stupat i säng med tanken:
- Ooooorka!!! Jag tvättar fejset imorgon...

Jag har dessutom haft sån tur att jag aldrig har haft dålig hy, löjligt begränsat med finnar och sett allmänt slät och rosig ut utan minsta ansträngning från min sida.

Men nu KÄNDE jag i varenda por i ansiktet (som blivit betydigt fler med åldern...?) att nu var en förändring till stånd. Nu lilla ansikte ska du bli ordentligt omhändertaget.
 
- Du ska bli mitt skötebarn, viskade jag ömt och strök min egen kind.
Obehagligt, eller hur?Och så blev det. Jag har köpt ordetliga produkter, jag är noga med SPF, jag tvättar, masserar, lägger masker, använder serum, exfolierar och återfuktar. Det mesta gör jag morgon OCH kväll sedan första januari = fem månader nu = en livstid för mig. Jag har ärligt talat aldrig hållt i en förädring så länge. Alla försök till organiserade garderober, outnyttjade gymkort och tomt gapade veckomatsedlar kan intyga det.
 
Men vet ni? Det här är fortfarande fantastiskt! Jag tycker det är både rogivande och härligt att ta hand om ansiktet. Lilla fejs, du förtjänar bara det bästa.

Jag har dessutom gjort det alla nu leande personer hade gjort i mitt läge. Startat ett inastagramkonto på temat såklart. @sminkfink heter det och där NÖRDAR jag med smink och hudvård så det står härliga till. Spana in vettja!

 

Herrå!
Hej och välkommen! Jag heter Matilda Magnisson och jobbar som fotograf, copywriter och illustratör. Jag driver även en kommunikationsbyrå med fokus på digital kommunikation och sociala medier och har gedigen och dokumenterad erfarenhet av mitt arbete.

Kontakta mig på: matilda.like@outlook.com